esküvői meghívók

Az esküvői meghívók születése- Interjú Szabó Boglárkával

B-line logo

Ha három szóban kellene jellemezni Bogi munkáját, akkor a következők lennének azok: fiatalos, letisztult és minőségi. Egy nemrégiben létrejött vállalkozásról beszélünk, amely igencsak felhívta magára a figyelmem a tökéletes esküvői meghívó keresése közben. Következzen egy interjú beszélgetés a B-LINE design megalkotójával, Szabó Boglárkával.

Röviden bemutatnád magad, kérlek pár szóban?

Természetesen. Szabó Boglárka vagyok, grafikus, építészmérnök, a B-LINE design megálmodója. A B-LINE design elsősorban esküvői meghívók készítésével foglalkozik, de esküvői kiegészítőket, esküvőtervező füzetet és idén októbertől évtervező naptárakat is lehet majd találni nálam. Amióta megvan nekem a B-LINE design, azóta legkedvesebb elfoglaltságom is egyben a vele való törődés, építkezés. 

Először is szeretném megköszönni, hogy időt szántál rám Bogi. Első kérdésem rögtön a névválasztással kapcsolatos. Mit takar a B-LINE design?

Örülök a felkérésnek, köszönöm! A B-LINE design gyakorlatilag azt a vonalat, irányt jelenti ami belőlem jön, ami az én stílusom. 

Mi inspirált téged, hogy ebben a témában kezdj el vállalkozni?

Nagyon szeretem a papír érintését, teljesen odavagyok a különlegesebb anyagokért, textúrákért – így került be többek között a kézzel festett selyemszalag is a választható meghívó kiegészítők közé. Ez az egyik oldal, a  másik hogy szerettem volna egy kézzelfogható dologgal foglalkozni az építészeti tervezés mellett. Tervező építészként legtöbbször az asztal mögött ülünk és az esetek nagy részében nem veszünk részt a kivitelezési folyamatban, a kétkezi munkánk ilyenformán nincs benne egy-egy épületben. Ezt felismerve kezdtem el olyan dolog után nézni, amit a tervezéstől a kivitelezésen keresztül végig tudok kísérni, látom a megvalósulást, sőt én valósítom meg.

Honnan kapod az ihletet, hogy folyamatosan új szebbnél-szebb meghívó ötletekkel állsz elő? Van olyan személy, aki kifejezetten inspirál téged?

esküvői meghívók

Igazából mint már említettem nagyon vonzanak a különleges anyagok, textúrák leginkább ezek azok amik elindítják bennem a gondolatot és ezt a gondolatot próbálom végigvinni egy teljes kollekción keresztül, de van olyan kollekcióm is, amit különleges nyomtatási technológiák ihlettek. Az irány mindig hasonló, törekszem a letisztult, légies stílust követni. Szerencsére úgy érzem nagyon sok inspiráló személy vesz körül az életemben, mindenki vágyik a fejlődésre, ki-ki a saját területén, ezért igazán nem nehéz inspirálódnom. Ha egy valakit kell kiemelnem, akkor talán a Nagy Nap esküvőtervező füzetem társalkotóját, bőrművesét említeném, az apukámat. 

Hogyan kell elképzelnünk a tervezési folyamatot? És mennyi időt vesz igénybe, amíg a megrendeléstől számítva kézhez kaphatjuk csomagot?

Nos, az hogy mennyi idő alatt kapják kézhez a kész terméket a párok az nagyban függ a választott nyomtatási technológiától is, de alapvetően elmondható hogy 7-10 munkanapon belül végbemegy a teljes kivitelezési folyamat és előáll a kész termék így azt már csak kézbesíteni/ átvenni kell. A folyamat a megrendeléssel kezdődik, ezt követően 48 órán belül küldök egy digitális látványtervet a meghívóról, itt még jelezheti a pár hogy mi az amit másként szeretne, majd visszaküldöm jóváhagyásra és ezek után kezdődhet meg a kivitelezés folyamata, ilyenkor történik meg az anyagbeszerzés, a nyomtatás, a vágás/hajtás, szalagozás, boríték készítés…stb. Amint elkészültek a termékek küldök egy emailt a párnak, hogy személyesen átvehetők/feladtam a csomagot – attól függően milyen átvételi módot választanak.

Van olyan terméked, amin kifejezetten szerettél dolgozni? Miért? 

A Nagy Nap esküvőtervező füzetek ilyenek például, imádom a kiadványszerkesztést, nagyon felpörget ha ismét hasonló feladattal foglalkozhatok. Alapvetően minden projekt kicsit szerelemgyerek, nagyon szeretem amit csinálok, így van ez a mostani fémes meghívó kollekcióval is, vannak nehézségek, a fejlesztés sosem könnyű, de mikor kész van az valami csoda.

esküvői meghívók

Melyik az a tanács/tipp/ötlet, amit a saját esküvőd szervezése közben mindig szem előtt tartasz, ezért bátran mered javasolni az újdonsült menyasszonyoknak?

Ez nehéz kérdés, talán csak annyi hogy mi elhatároztuk hogy a lehető legegyszerűbben szeretnénk mindent megoldani, ez jellemzi a készülődést is és az esküvő stílusát, illetve a dekorációt is meghatározza majd. 🙂

Nekem a legnagyobb problémát egy meghívón a megfelelő idézet megtalálása jelenti. Bár szubjektív kérdés, de érdekelne, hogy szerinted mik a legszebb idézetek esküvői meghívóra? Van kifejezetten kedvenc idézeted?

Igen, ez a kérdés gyakran felvetődik a meghívókkal kapcsolatban, ezért egy teljes posztot szenteltem neki a blogomban és összegyűjtöttem a számomra legszebb idézeteket. Talán a legkedvesebb számomra ez a József Attila idézet:

 “Óh mennyire szeretlek téged,
ki szóra bírtad egyaránt
a szív legmélyebb üregeiben
cseleit szövő, fondor magányt
s a mindenséget.” (J. A.)

Milyen kiállításokon/eseményeken lehet veled személyesen találkozni? Illetve milyen online felületeken tudunk jobban belenézni a munkáidba?

Tavaszi és őszi kiállításokon is kint leszek a jövőben. Idén ősszel október 26-27.-én rendezik a Hungexpon a CEWES Őszi Esküvő Kiállítást, amin kint leszek, közvetlenül a bejárat mellett a 42-es standon találkozhattok velem. Tavasszal pedig előreláthatóan februárban biztosan találkozhattok majd velem a Csepeli Esküvő Kiállításon. Az online jelenlétet nagyon fontosnak tartom ezért több helyen is nyomon követhető a B-LINE design. A weboldal melyen megtekinthetők a meghívók és közvetlenül rendelhetők is: https://blined.hu/

 

A B-LINE design a következő linkeken is követhető:  FacebookonInstagramon és Pinteresten

Close Menu
×
×

Cart