levendulás esküvő

Levendulás esküvői ötletek

A levendulát évszázadok óta használják az népi orvoslásban, mindemellett pedig az otthonok díszítésében és levegőjének frissítésében is sűrűn alkalmazzák. Manapság azonban hozzá méltó módon az az esküvőkön is kiemelkedő szerepet játszik. Nekünk a levenduláról azonnal a csodás Provance-i táj jut eszünkbe, ezzel pedig az üde francia stílusú mennyegzők. Rengeteg lehetőség lapul az apró növényben.

A levendula virágok segítségével esküvőd hangulatát romantikussá, egyben pedig vadabbá is varázsolhatod. Az egyik első kézenfekvő módja annak, hogy hol alkalmazd az esküvőn nem más, mint maga az esküvői csokor, hiszen egy igen rusztikus stílust kölcsönöz a csokornak, színével és virágzatával egyaránt és remekül mutat a pasztell színű nyári virágok mellett. Ha pedig a vőlegényt is stílusosan beszeretnénk vonni a levendula témába, akkor csodás boutonniere-ket is lehet készíteni a növényből.

levendulás esküvő

Azonban túl a csokron és a virág díszítésen számos más módon is alkalmazható a csodanövényt. Még az esküvőt megelőzően a meghívók díszítése is feldobható vele. Pár szál növényt pasztell színű szalaggal hozzá rögzítve a meghívókhoz már is mutatósabbá alakítható a meghívókártya. Az esküvői menüre rakva pár szál levendulát szintén a meghívókon alkalmazott hatás váltható ki. 

levendulás esküvői meghívó
levendulás esküvői menü

Tovább fokozva az asztal díszítését és a vendégek meglepetését vess be levendulás köszönőajándékokat, amelyek funkcionálhatnak kulcstartóként, autóillatosítópárnaként, légfrissítőként vagy a gyerekekre gondolva zsiráfos játékpárnaként. De a legjobb, hogy ezek a köszönőajándékok segítenek pompás levendulaillatot kölcsönözni az esküvőnek.

levendulás esküvői ajándékok

Boldogságkapudat is feldíszítheted olyan növényekkel, amelyekkel együtt a levendula nagyszerűen mutat, felejthetetlen rusztikus hatást érhetsz el vele. A boldogságkapu színeiben a lila mellett remekül fest a zöld és a fehér, valamint a pasztellszínek.

A boldogságkapu felé tartva a bevonulás előtt a sziromszóró lányok lila virágokat és levendula virágokat szórva a menyasszony elé szintén megerősíthetik a rusztikus hatást. De ha felhívod vendégeid figyelmét arra, hogy papírtölcsérekben levendulavirágok szórásával kívánhatnak szerencsét nektek a templomból kilépve, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy alapos levendula fürdőben is részetek lesz.

Egy-egy vendég székét is feldíszítheted levendulavirágokkal, ezzel nemcsak a díszítést dobhatod fel, de vendéged is kitüntetett helyzetben fogja érezni magát.

A koszorúslányokat se felejtsük el bevonni a témába, ugyanis az ő kezükben is szépen mutatnak a levendulacsokrok a vonuláskor.  

Igen elterjedt és mutatós ötlet a koktélok és a kávék díszítése a növénnyel, de már az is elég látványos, ha a pezsgős koccintáskor egy-egy levendula szálat helyeznek a pohár pezsgőbe.

levendulás esküvői torta

Szintén látványosan feldobja az esküvői tortát, illetve a sütiket, ha kapnak egy kis levendulás szórást.

És még egy érv a levendula témája esküvő mellett: Az ellenálhatatlan illat, ami megalapozza a hangulatot!

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Close Menu
×
×

Cart