előkészületek esküvőre

15 dolog, amit rögtön tegyél meg, ha kimondtad az igent

Ha feltették Neked a nagy kérdést, amire olyan sokat vártál, valószínűleg hirtelen neked is rengeteg gondolat kezd el egyszerre cikázni fejedben.

Bekövetkezett a nagy pillanat! Megkérték a kezed! Hamarosan férjhez fogsz menni és a percek, az órák, a napok elkezdenek rohanni. Rengeteg dolgot elkell kezdened szervezni, rengeteg emberrel fel kell venned a kapcsolatot és rengeteg mindent kell fejben tartanod, mindezt úgy, hogy ez előtt még sosem csináltál hasonlót, nem szerveztél még esküvőt.

Az eljegyzés és az esküvő között átlagosan elszokott telni egy- két év, ennyi időnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy minden részletre gondolva leszervezz egy esküvőt. Azonban vannak olyan részleteket, amiknek a szervezését frissen eljegyzett menyasszonyként azonnal elszeretnéd kezdeni, nem számít milyen messze van a mennyegző.

  1. Az eljegyzést követő percekben a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha rögtön a közösségi médiát segítségül hívva kürtölöd világgá a friss híreket. Ne tedd! Hagyj magatoknak pár percet, élvezd ki a pillanatot. Ilyen esemény -szerencsés esetben- csak egyszer történik meg az életedben. Csak ezt követően kezdj el körbe telefonálni a hozzád közelálló rokonok/ismerősök körében. Nem szerencsés, ha ezek az emberek a közösségi médián keresztül értesülnek életed ezen eseményéről.
  2. Örökítsd meg a pillanatot egy képpel. Akár szándékodban áll azt posztolni, akár nem, ez egy olyan pillanat, amit érdemes megörökíteni és boldogan fogsz visszanézni rá évekkel később.
ha kimondtad az igent

3. Készülj fel rá, hogy a következő napokban a kezed lesz a középpontban. Ezért lehet, hogy érdemes befizetned egy jó kis manikűrre, de legalábbis az ápolt körmöket ne hanyagold el.

4. Szabasd méretre a gyűrűd! Ha nagynak bizonyul a gyűrű mérete az ujjadra, keress fel egy ékszerészt. Üröm lenne az örömben, ha a frissen kapott karikát, a mérete miatt elveszítenéd.

5. Ünnepelj a barátokkal! Ez egy olyan esemény, amire érdemes koccintani.

6. Adj magadnak egy kis időt, mielőtt teljes gőzzel belevágsz a szervezésbe. Pár hétig csak élvezd, hogy menyasszony vagy. Ne gondolj a későbbiekben rád váró szervezéssel párosuló stresszre.

7. Ha eljött az ideje, kezdj el a dátumokon gondolkodni. Legyen legalább három dátum a szemed előtt, hisz az általad választott helyszín nem biztos, hogy szabad lesz, ha csak egy időpontban gondolkodsz.

ha kimondtad az igent

8. Gondold át mekkora esküvőt szeretnél. Határozd meg, hány főben gondolkodsz, kezd el összeírni a vendégeid listáját a +1 főkkel is számolva. Ha látod a körülbelüli számot elkezdhetsz helyszín után kutatni.

9. Határozz meg egy költségkeretet. Arra is figyelj, hogy mindig jöhetnek addicionális költségek, amikre nem gondoltál. Így érdemes egy tól-ig összeget meghatározni (pl. 1,5 millió- 1,8 millió) és abból megcélozni a minimum összeget. Hidd el, a végén a maximum összegből fogsz kijönni.

10. Keresd meg az álomhelyszínt! Ha minden tetszik és a dátum is megfelel, ne habozz a foglalással. Ha egyik általad kitűzött dátum sem szabad a választott helyszínre, akkor kezdj el más helyszeneket is felkutatni.

11. Készíts egy inspirációs táblát, ahol a kedvenc megoldásaidat gyűjtöd össze. Kiváló lehetőség lehet erre a pinterest vagy az instagram.

12. Nevezd meg az esküvőn a nagyobb szerepeket betöltő személyeket (tanúk, koszorúslányok, lánybúcsús társaság, és kérd fel az egyik barátnőd, hogy vállalja magára a lánybúcsú szervezést)

13. Csinálj egy online kutatást a lehetséges beszállítókról: Dekoros, esküvői torta készítő, cukrászda, virágcsokor készítő, sminkes, fodrász stb. Kérj referenciákat, árajánlatot. Készíts az adatokról egy excel táblázatot, hogy minden egy helyen legyen. Azt is felírhatod, hogy kedvesek voltak veled a vonalban vagy hogy egyáltalán nem voltak segítőkészek.

14. Tervezd meg az eljegyzési partyt (ha szeretnél): Hívd össze a rokonokat, barátokat egy lakomára, akár egy hangulatos étterembe vagy akár egy kerti grillpartira.

15. Tervezzétek meg a nászutat! Ez egy olyan feladat, ami egy teljesen különálló szervezést igényel, és párhuzamosan fut az esküvő szervezéssel. De fontos, hogy tudd, a sok szervezéssel járó intézkedést követően vár a pihenés.

+1. Köszönetajándékok! Mindenki szeret kapni, nincs ez másképp a násznéppel sem. A tökéletes köszönetajándékokon nem árt elkezdeni törni a fejeteket és nem az utolsó hétre hagyni! Ha teljesen kilátástalan a helyzet vagy nem szeretnétek vele túl sokat foglalkozni, akkor erre tessék… 🙂

ha kimondtad az igent

Mindezeken a pontokon túl, ne felejts el néha kikapcsolni. Nem kell, hogy minden gondolatod az esküvő körül forogjon, ne ess át a ló túloldalára. Tölts elég időt vőlegényeddel, menjetek el túrázni, wellnesezni, bulizni és érezzétek jól magatokat.

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
Close Menu
×
×

Cart