téli esküvő

Erre figyelj ha téli esküvőt tervezel

A téli esküvők hangulata igen varázslatossá és romantikussá alakítható, de van néhány dolog, ami nagyobb odafigyelést igényel a sötétebb hónapokban. Ha te is a téli esküvő gondolatával kacérkodsz, akkor ne hezitálj tovább, ezek a problémák korántsem annyira jelentősek, mint amennyire gyönyörű egy téli esküvő. Cikkünk segítségével pedig könnyen elkerülheted az esetleges akadályokat.

  1. Hívd hamarabbi időpontra a vendégeket

A téli időjárás tartogathat meglepetéseket. Hívd fel a vendégeid figyelmét arra, hogy vigyázzanak az utakon és óvatosan vezessenek, ne kapkodjanak az érkezéssel. Inkább tedd a vendégvárás időintervallumát korábbi időpontra, minthogy minden percre pontosan ki legyen számítva az eseményen. Akár a meghívóba is belefogalmazhatod, hogy számítassz vendégeid jelenlétére, de inkább épségben érkezzenek, mint időben.

  1. Könnyen megközelíthető helyszín

A téli időjárási szeszélyekre visszautalva, fontos, hogy a helyszín könnyen megközelíthető, jól kiépített úthálózatról is elérhető legyen. Amennyiben szeretnél havat, valószínű, hogy a ceremóniát az ország magasabb pontjára szervezed, hiszen ott jelentősen magasabb a havazás esélye a téli hónapokban. Ebben az esetben, hívd fel a vendégeid figyelmét, hogy használjanak hóláncot, főleg, ha az időjárás is megerősíti, hogy havazás várható. Bármennyire is lesz meseszerű ekkor a helyszín, igen kellemetlen perceket tud okozni, ha a vendégek autója visszacsúszik egy magasabb emelkedőn.

Ha tudod, hogy a parkoló és a helyszín között viszonylag nagyobb távot kell megtenni, akkor előre hívd fel vendégeid figyelmét, hogy készüljenek megfelelő csere lábbelikkel.

  1. A parkolás dilemmája

Ha a parkolási lehetőség messzebb van, mint az esemény helyszíne, fordítsd magad mellé a helyzetet. Legyen egy embered, aki a parkolóban várja a vendégeket, és egy forró ital kíséretében útba igazítja őket. Mivel a meghívottak, valószínű mind ünnepi öltözetben lesznek, gondoskodj arról, hogy legyen egy meleg takarókat kínáló kis sarok is a forró italos kis pult mellett. Mindezek igen kreatív módon kivitelezhetőek, ha elengeded a fantáziád.

Sőt, ha hó is van és lejtő is a parkoló és a helyszín között, akkor egy kis szánkózással a vendégeidben is felidézheted a gyerekkor ízét. Ehhez szánkót sem kell venned. A környékbeli gyerekek egy kis  sütiért biztosan tudják nélkülözni egy napra a szánkójuk, ha nincs a közelben egy síközpont, ahol lehetne szánkókat bérelni.

  1. Szerezz be takarókat!

Egy meleg takarós sarok mindenképp szerepeljen a kellékeid között, de ez nyáron sem elhanyagolható. Szerencsére a legtöbb vendéglátóhely rendelkezik takarókkal, neked csak igényelned kell azokat.

téli esküvő
  1. Ne bukjatok fel a cipőkben!

Az előbbi pontból kiindulva, ha a vendégek mind magukkal hoznak egy-egy bakancsot és kabátot, azt valahol el is kell helyezniük. Ne válljon kényelmetlenné a helyzet azzal, hogy a cipők az asztal alá, a kabátok pedig a székekre kerülnek. Dedikálj egy külön helyiséget, cipőtartókkal és fogasokkal, arra törekedve, hogy kerüljenek ki a látóhatárból, mert esetleg ronthatják  a dekoráció hangulatát.

  1. Kerüld el a megfázást!

Már érdemes az esküvő előtt a szervezeted vitaminokkal felturbózni, egészségesen táplálkozni és rendszeresen mozogni. Gondoskodj arról, hogy a fotózáson se fázz meg. Használj olyan aláöltözetet,  ami  a formádat nem (vagy az előnyödre) befolyásolja. Egy meleg bakancsot is szerezz be. Szuper bakancsokat lehet találni, ha kicsit körbenézel a kínálatban, de persze a ruhád hosszától függ, hogy mennyit látszatsz belőle.

Azt se felejtsd el, hogy az esküvői ruhán felül is magadra ölthetsz egy frappáns, elegáns kabátot vagy akár egy hercegnő köpenyt. Utóbbi a személyes kedvencem, nagyon szépen mutat a fotókon is, attól függően, hogy milyen színben választod ki, illetve a kis koszorúslányok is bűbájosan festenek ebben a viseletben. Már csak egy varázspálca kell a kezükbe.

  1. Egy helyszínen minden!

Ne kérd azt a vendégektől, hogy a kinti hidegben sétáljanak a házasságkötő teremtől a templomig, aztán pedig az esemény helyszínéig. Kint hideg lesz, és biztosan nem fognak arra vágyni, hogy többször fel és le öltözzenek az esküvő alatt. Legyen csak egy helyszín, ahol minden zajlik, és mindenki hamar otthon érzi magát benne.

  1. Gyertyamánia!
téli esküvő

A gyertyák szépen megalapozzák a hangulatot, hiszen igen romantikus fényben árasztanak el bármilyen helyiséget. Minél több a gyertya, annál szebb a dekoráció és annál barátságosabb  a hangulat. De mindenképp ügyelj arra, hogy elővigyázatosan járj el. A gyertyákat biztonságos helyen tartsd, ahol a gyerekek nem érik el, és felborítani sem egyszerű őket. Erre alkalmas lehet egy gyertya tartó kalitka az asztalokon, úszógyertyák elhelyezése vagy elérhetetlen helyen nagyobb gyertyák alkalmazása. Arra is figyelj, hogy a láng semmilyen formában ne érjen el semmilyen dekorációs eszközt.

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
Close Menu
×
×

Cart