esküvői gyertyatartó

Ezért vigyázz ha az esküvődön a függő üvegdíszbe teszed a gyertyát

Kétség sem férhet hozzá, hogy a gyertya az egyik legszebb és legerősebb hangulatteremtő dekoráció. A manapság nagy népszerűségnek örvendő függő üvegdíszeket is előszeretettel reklámozzák teamécsesekkel. És kétségtelenül jól is mutatnak együtt. Könnyű elcsábulni, hogy a saját otthonunk vagy az esküvőnk is hasonló dekorációval díszítsük fel.

Gyertyák

Azonban az sokaknak elkerüli a figyelmét, hogy a gyertya az üveggömböt viszonylag hamar felforrósítja. Így puszta kézzel hozzáérni igen fájdalmas és balesetveszélyes is lehet. Ezt elkerülendő az üveggömböt érdemes úgy elhelyezni, hogy senki ne érezzen rá kényszert, hogy hozzáérjen, gyerekek által pedig kifejezetten megközelíthetetlen legyen. A másik dolog, amire érdemes figyelni, hogy ne tegyük olyan helyre, ahol előfordulhat egy kisebb szellő vagy fuvallat, ugyanis a mécses könnyen felborulhat, legrosszabb esetben pedig forró faggyúval okoz kellemetlen meglepetéseket az alatta tartózkodóknak.

Nem kell lemondani a függő üvegdíszről!

A függő dekoráció gyertya nélkül is képes feldobni a lakás vagy a lagzi hangulatát. Gyönyörűen fest, ha a díszeket felakasztva egy fára, gerendára vagy a plafonról leeresztve megtöltöd vízzel és friss virágokat teszel bele. De színes homokkal, kövekkel is feltöltheted az üveggömböket és dísznövényeket tehetsz bele. A homok színét pedig variálni is tudod az ízlésednek megfelelően.

vízi függő
homokos kövirózsafüggő

Az egyik legszebb megoldás pedig, homokos talaj ágyon kövi rózsát ültetni a díszekbe. De figyeljünk oda, hogy a kövirózsát ne hagyjuk akkorára megnőni, hogy már ne tudjuk kiszedni az üveg résén keresztül. Hiszen szegény növény előbb-utóbb megfog nőni és az “üvegkalitka” a végzete is lehet

kövirózsa

Ne mondj le a gyertyákról!

Kitartok amellett az állítás mellett, hogy sokat dob az esküvő hangulatán, ha a világításba a gyertyák is beszállnak. Ha ragaszkodunk a felfüggesztett gyertyákhoz, a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a befőttes üvegek használata. Az üveg nyakát körbetekerve két darab spárgával máris könnyen felfüggesztetheted őket és a fényt gond nélkül tudják árasztani magukból. De nem feltétlenül kell még felfüggesztened sem őket, ha nagyobb üvegekbe teszel nagy tömbgyertyákat ezeket a díszeket szinte bárhol elhelyezheted. Kiváltképp jól mutatnak a lépcsőfokok szélén. Ugyancsak csodás hangulatot tudnak kölcsönözni az esküvőknek az úszógyertyák is.

És még egy extra tipp: Az első tánc alkalmával sokkal meghittebbé tehetitek a hangulatot, ha a násznép is beszáll. Ehhez nem kell más, mint a harmónia világítás és keringő gyertyák a vendégek kezébe, akik körül állnak Titeket. A videó visszanézése pedig könnyeket fog csalni az arcotokra évekkel később.

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Close Menu
×
×

Cart