virágcsokor

Így nem fog fájni a fejed az esküvői csokor ára miatt

A menyasszony egyik alapvető kelléke az esküvői csokor, ezt kihasználva, az erre szakosodott virágüzletek hajlamosak túlárazott ajánlatot adni rájuk. Ha Te is ragaszkodsz a virágos által készített csokorhoz, akkor készülj fel, hogy az erre szánt összeget be kell nyelned. Fájdalmas belegondolni, hogy az esküvői csokor csupán egyetlen napig pompázik, utána pedig hervadásnak indul. Ha szeretnéd még hosszú évekre megmenteni a csokrot, tartósítsd. Ehhez nem kell mást tenned, mint beszerezned egy doboznyi szilikagélt, amely a virágok tartósítására szolgál. Ezzel az anyaggal igazi pompájukban tudod konzerválni a virágokat, amiket akár egy képkeretben kedved szerint rendezve díszként használhatsz a lakásban.

Arra érdemes odafigyelned, hogy a szilikagél alaposan takarja be a virágok szirmait, és használata után nem kell kidobnod az anyagot, hiszen ugyanúgy felhasználható további virágok tartósítására is. Ez egy remek módja annak, hogy esküvői csokrod még sokáig veled maradjon a ceremóniát követően is.

Ha nem ragaszkodsz a virágos által készített csokorhoz, és úgy érzed, hogy a barátok/rokonok között van egy kreatív és megbízható ismerősöd, akkor kérdezz rá Tőle, hogy ezt a feladatot magára vállalná-e a nagy napon. Sokszor a gesztus miatt is kedvesebb lehet a menyasszonynak, ha tudja, hogy a csokrát egy olyan személy készítette, aki a szívéhez közel áll. Természetesen ilyenkor figyelembe kell venni, hogy idény virágokkal számoljunk, ehhez pedig hónapokra lebontva összszedtünk pár aktuálisan virágzó növényt és cserjét:

Január: Csarab, téli jázmin, illatos tündérfa
Február: Krókusz, hófény virág, téltemető, fekete hunyor, csarab, recéshagymájú nőszirom

Március: Jácint, nárcisz, puskin virág, tulipán, tüdőfű, májvirág, szellőrózsa

Április: Tulipán, árlevelű lángvirág, gólyahír, kökörcsin, kankalinok, szívvirág, babarózsa, klematisz, pünkösdi rózsa

Május: Gyöngyvirág, gólyaorr, harangvirágok, íriszek, madárhúr, szarkaláb, szegfű, galagonya, babérmeggy

Június: Liliom, léggömbhagyma, csillagfürt, harangláb, fátyolvirág, kövirózsa, mályvarózsa, szamárkenyér, tátika

Július: Sárkányfű, árnyékliliom, kleopátra tűje, léggömbvirág, lángvirág, levendula, réti füzény, sellővirág, török szegfű, hortenzia, trombitafolyondár

Augusztus: Léggömbvirág, őszirózsák, réti, füzény, tátika, madármályva

Szeptember: Őszi kikerics, borzas füzike, füzérajak, krizantém, őszirózsák, erika, illatcserje, kékszakáll

Október: Csodatölcsér, krizantémok, sisakvirág, szellőrózsa, hortenzia, illatcserje

November: Csarab, erika

December: Csarab, erika, hunyor, téli jázmin

Azt nem ajánljuk, hogy te mint menyasszony vállald be ezt a feladatot, hiszen a csokrot általában a nagy napon hajnalban szokták elkészíteni, hogy friss legyen. Ezen a napon már nem érdemes a csokor miatt stresszelned, hacsak nem egy nagyon egyszerű csokrot álmodtál meg, aminek az elkészítése inkább élvezet, mint stresszforrás.

A koszorúslányoknak sem kötelező csokorral felvonulni. Elegáns és egyszerű megoldás a virágos csuklódísz, de azt is nagyszerű ötlet, ha egy-egy zöld cserjeágat fognak a bevonuláskor.

  • Szerkesztés

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
Close Menu
×
×

Cart